Loading...

Tijdens de FNV MOOIDag kun je interessante Look & Learns volgen uit jouw vakgebied. Ontdekt de nieuwste vaktechnieken, verbreed je kennis door het volgen van een lezing of ga in gesprek met andere professionals uit de branche. Er is volop keus uit diverse Look & Learns om je als vakspecialist verder te kunnen ontwikkelen.

KAPPERS
Haarlijn najaar/winter 2017-2018
Door Richard Jordan (Jordan Kappers)

Ben jij geïnteresseerd in de Haarlijn najaar/winter 2017-2018? Dan is deze Look & Learn een must! Welke haarkleuren, kleurtechnieken en coupes zijn dit seizoen favoriet? Onder leiding van topkapper Richard Jordan krijg je een trend update en maak je kennis met de mogelijkheden voor jouw salon of onderneming. Deze trendpresentatie is natuurlijk geschikt voor kappers, maar ook voor iedereen die werkt in de uiterlijke verzorging en geïnteresseerd is in de nieuwe haarmodelijn.

Over Richard Jordan
Richard Jordan zit al meer dan 20 jaar met veel plezier en succes in het vak en is nog steeds een aantal dagen per week werkzaam in zijn salon Jordan Kappers in Leeuwarden, een salon die al 45 jaar in de familie is. In 1996 wint hij een Coiffure Award en in de navolgende jaren behaalt hij vele nominaties. In datzelfde jaar begint hij ook met het bedenken en maken van de Nederlandse Haarmodelijn waarvoor hij ruim 10 jaar presentaties en trainingen heeft verzorgd.

Hairweaving
Door Mariëlle Bastiaansen (YellSL)

Maak kennis met de vele mogelijkheden en toepassingen van hairweaving tijdens deze Look & Learn onder leiding van niemand minder dan Mariëlle Bastiaansen; haarstyliste en expert op het gebied van hairweaving. Ontdek hoe je hairweaving kan toepassen voor het creëren van voller en langer haar, maar ook waarom deze methode een zeer praktische en mooie oplossing is voor klanten die last hebben van dunner wordend haar of haarverlies, iets wat helaas steeds vaker voorkomt al dan niet door een medische oorzaak. Tijdens deze Look & Learn vertelt Mariëlle je alles over de techniek, het weefsysteem, waar je op moet letten én ze laat dit natuurlijk zien.

Over Mariëlle Bastiaansen
Voormalig tv-kapper en haardeskundige Mariëlle Bastiaansen runt sinds jaren haar unieke hairweaving studio in Breda. YellSL onderscheidt zich door de gerichte, probleemoplossende aanpak.  Het weefsysteem waarmee wordt gewerkt is duurzaam, niet zichtbaar en heel comfortabel. Het zit niet te strak op de hoofdhuid en het gewicht wordt goed verdeeld. Ook bij het inzetten en uithalen wordt geen gebruikgemaakt van chemicaliën. Daarbij is YellSL tevens de eerste hairweaving salon die onlangs contracten heeft gesloten met zorgverzekeraars voor vergoedingen op medische basis.

Hair art tribal shaving
Door Dji Cihan (Barber Dji)

Als kapper heb jij van een klant(je) vast een keer de vraag gekregen om net zo’n kapsel als voetballer Graziano Pellè te knippen. Dit zogenoemde Pellè-kapsel met de typerende ingeschoren zijscheiding bestaat ondertussen alweer even, maar het inscheren van zowel mannen- áls vrouwenkapsels wordt steeds populairder! Tijdens deze Look & Learn maak je kennis met de verschillende technieken en toepassingen van het tribal shaven bij zowel mannen- als vrouwen. Verschillende hair art tribals worden gedemonstreerd als ook scheermestechnieken, korte fades en schaduweffect. Ontdek zelf ook de kunst van tribal shaving tijdens deze Look & Learn.

Over Dji Cihan
Dji Cihan begint al op zijn 14e in de barbiersalon van zijn vader; tondeuse technieken, heren knippen en met chirurgische precisie baarden scheren krijgt hij er met de paplepel ingegoten. Naast de klassieke herenkapsels knippen en baarden scheren, ontwikkelt Dji zich in tribal scheren en korte black hair kapsels. In 2015 verkoopt hij zijn salon en hij is nu regelmatig gastkapper op verschillende platforms, hij geeft salontrainingen en is actief als barber/educator bij De Barberschool in Amsterdam.

(Nieuw) functie- en loongebouw kappers
Op het moment van schrijven wordt nog druk onderhandeld over een nieuwe kappers cao en met name over een nieuw functie- en loongebouw. Tijdens de FNV MOOIDag op 9 oktober a.s. zal FNV MOOI de laatste stand van zaken met je delen en een toelichting geven op een nieuw functie- en loongebouw. Ook loongebouw B komt aan bod! Tijdens deze Look & Learn leer je hoe je de nieuwe functies moet lezen, hoe de lonen er aan gekoppeld zijn én natuurlijk wat dit exact voor jouw functie en loon betekent, nu en voor de toekomst.

Ben jij werknemer en werkzaam als kapper? Dan is deze Look & Learn een must om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen die van invloed zijn op je werk en inkomen. Laat je goed informeren en schrijf je in!

SCHOONHEID
Licht- en kleurentherapie
Door Greet Hoedeman (Beauty Injection)

Wat doet licht en wat is licht- en kleurentherapie? Op deze vragen gaat schoonheidsspecialiste Greet Hoedeman dieper in tijdens deze Look & Learn over licht. Licht is de belangrijkste bron van leven, de belangrijkste bron van energie. Tegenwoordig besteden we veel van onze tijd binnenshuis, zonder natuurlijk licht. Dit gebrek aan licht kan zorgen voor ongewenste situaties voor de gezondheid. Licht- en kleurentherapie kan hiervoor een oplossing zijn. Bij aandoeningen zoals acne, rosacea en littekens kan lichttherapie zorgen voor verlichting en een versnelde heling. Greet Hoedeman geeft je een introductie en vertelt je meer over de werking, de toepassingen en de mogelijkheden van lichttherapie voor jouw salon.

Over Greet Hoedeman
Greet Hoedeman start in 1978 haar beautysalon. Inmiddels is Beauty Inn de langst bestaande salon in Nieuwegein en is met meer dan 40 jaar ervaring uitgegroeid tot een gerenommeerd behandel- en adviescentrum met een enorme know-how als het gaat om effectieve huidverbetering.

Vragen(v)uur Wkkgz
Door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is sinds 1 januari 2016 ingegaan en verplicht zorgaanbieders sinds 1 januari 2017 voor een passende klachten- en geschillenregeling te zorgen, ook aanbieders van cosmetische zorg! Ondertussen is duidelijk geworden dat deze nieuwe wet zelf een hoop zorgen oplevert bij ZZP’ers in onze branche. Want waar moet je nu precies aan voldoen, wanneer val je onder deze wet (en wanneer dus niet) en wat betekent dit voor jou als ZZP’er? Een hoop onduidelijkheid dus. Tijdens deze Look & Learn zal het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toelichten wat deze wet inhoudt én is er de gelegenheid om (kritische) vragen te stellen. Na het volgen van deze Look & Learn ben je hopelijk beter geïnformeerd en op de hoogte van wat deze wet precies voor jou betekent en hoe je hier mee om moet gaan.

WELLNESS
Veelzijdigheid van essentiële oliën
Door Sandra Vermeulen en Mariëlle Doornberg (Enjoil)

Mensen worden zich meer en meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl, goede verzorging en een klachtenvrij lichaam. Deze trend zet door en geeft ook de uiterlijke verzorgingsbranche mogelijkheden om hierop in te spelen. Maak tijdens deze Look & Learn kennis met de veelzijdigheid van essentiële oliën ter ondersteuning bij klachten en aandoeningen als acne, hoofdluis, littekens, wratten en eczeem. Ontdek de verschillende toepassingen, hoe je ze veilig kunt gebruiken en wat de mogelijkheden zijn voor jou als professional. Een interessante Look & Learn voor alle vakgebieden!

Over Sandra Vermeulen en Mariëlle Doornberg
Sandra Vermeulen is wellness consulente en Mariëlle Doornberg is gezondheidscoach en aromatherapeut. Samen werken zij binnen het team van Enjoil en zij geven o.a. les over de veelzijdigheid en het gebruik van essentiële oliën.

Multifunctionele massage
Door Mirel Haze (Mirelness)

Klachtbehandeling, wellness massage, anti-stress massage: je kent ze vast en biedt ze misschien zelfs als behandeling aan in jouw praktijk. Maar wist je dat je deze massages ook kunt combineren met elkaar en dat je dezelfde massagegrepen kunt inzetten voor verschillende doeleinden? Tijdens deze Look & Learn vertelt Mirel Haze je alles over deze multifunctionele massage, ze laat je de technieken zien en je ontdekt de verschillende mogelijkheden en toepassingen van deze massagevorm.

Over Mirel Haze
Mirel Haze is masseur en sportinstructeur, eigenaresse van Mirelness en binnen het massagevak actief als docent. Begonnen als docent lichamelijke opvoeding heeft Mirel Haze vanuit haar passie voor masseren en de verzorging en ontwikkeling van het menselijk lichaam haar praktijk ondertussen uitgebouwd tot een gedegen Sport & Wellness bedrijf.

Hot Chocolate Massage
Door Mirel Haze (Mirelness)

Leuk, leerzaam en lekker is de beste omschrijving van deze Look & Learn Hot Chocolate massage, en straks ook volgens jouw klanten! Tijdens deze Look & Learn leer je alles over deze unieke massage die gecombineerd wordt met een chocolade pakking en scrub. Daarbij ontdek je de werking van de chocolade en hoe je deze massage goed in de markt kunt zetten en als totaal arrangement kan aanbieden. Een zoete verwennerij, voor jezelf én voor je klant!

Over Mirel Haze
Mirel Haze is masseur en sportinstructeur, eigenaresse van Mirelness en binnen het massagevak actief als docent. Begonnen als docent lichamelijke opvoeding heeft Mirel Haze vanuit haar passie voor masseren en de verzorging en ontwikkeling van het menselijk lichaam haar praktijk ondertussen uitgebouwd tot een gedegen Sport & Wellness bedrijf.

VISAGIE
3D Make-up
Door Juliette den Ouden (JDO)

Wil jij meer leren over het aanbrengen van vorm in een gezicht en hoe je bepaalde elementen op de juiste manier accentueert? Dan is deze Look & Learn 3D Make-up onder leiding van Juliette den Ouden een must! Tijdens deze praktische Look & Learn zal zij laten zien met welke producten en technieken je bijzondere en mooie elementen in het gezicht accentueert en hoe je de juiste vorm bepaalt en de make-up aanbrengt. Ook zal zij laten zien hoe je een ombre lip creëert voor een vollere, sexy mond. Leer meer over de beste kanten van jouw klanten en schrijf je in voor deze Look & Learn.

Over Juliette den Ouden
Juliette den Ouden is werkzaam als internationaal hair en make-up artist en reist de wereld over om het haar en de make-up te verzorgen voor shoots van verschillende gerenommeerde merken en bladen. Daarnaast is zij oprichtster van JDO Academy en sinds kort ook Creative Coördinator bij Rob Peetoom. Ze heeft meerdere awards op haar naam en viel onlangs nog in de prijzen bij de Coiffure Award 2017. Met passie en liefde voor het vak deelt zij graag haar kennis en ervaring met anderen.

Wimperlifting
Door Stephanie Holt (Lash Level)

Tijdens deze Look & Learn maak je kennis met de nieuwste en revolutionairste trend in de wimperindustrie; wimperlifting! Deze behandeling van de natuurlijke wimpers geeft volle gelifte wimpers die wekenlang mooi blijven, zonder gebruik van valse wimpers. Met deze techniek worden de wimpers gelift en creëer je een natuurlijke en frisse open blik bij je klanten; mascara en een wimperkrultang worden overbodig! Stephanie Holt vertelt je tijdens deze Look & Learn alles over deze speciale techniek, de behandeling, de voordelen en het resultaat. Natuurlijk zal zij dit ook demonstreren en kun je met eigen ogen zien wat een wimperlift voor je klanten kan doen.

Over Stephanie Holt
Wimperstyliste Stephanie Holt is eigenaresse van Lash Level in Amsterdam en expert op het gebied van wimpers en wenkbrauwen. Ze is in het bezit van meerdere certificaten, is aangesloten bij WALAD (World Association of Lash Artistry and Development), geeft trainingen én heeft samen met Tamara Mastenbroek het onafhankelijke glossy vakblad Lashstylist Magazine opgericht.

NAGELS
Stamping nail art
Door Dieuwertje Timmer (:YOURS Cosmetics)

Stempelen, de snelste nail art techniek! Leer tijdens deze Look & Learn hoe je snel en eenvoudig de meest originele nail art kan creëren. Je hebt er slechts vier dingen voor nodig: een stempelplaat, een stamper, stempellak én een gezonde dosis creativiteit. Dieuwertje Timmer leert je de beste technieken en laat je zien hoe jij je klanten van prachtige nagels met unieke designs kunt voorzien zonder uren werk te hoeven verrichten. Ook zal worden ingegaan op de vaardigheden die nodig zijn en komen verschillende designs en toepassingen aan bod. Laat je inspireren tijdens deze Look & Learn en leer de verschillende mogelijkheden van stempelen!

Over Dieuwertje Timmer
Dieuwertje Timmer is mede-eigenaar van :YOURS Cosmetics, Education Ambassador van CND™ en geeft diverse trainingen en workshops. Als expert op het gebied van nail art geeft zij graag haar passie en kennis door aan andere nagelstylisten.

PolyGel
Door Tracey Lee

Maak tijdens de Look & Learn PolyGel onder leiding van top nail artist Tracey Lee kennis met een nieuw systeem dat voor een revolutie in de nagelbranche gaat zorgen. In dit nieuwe product worden de belangrijkste eigenschappen van hard gel en acryl gecombineerd tot een revolutionair alles-in-een systeem en geheel geurvrij. Tracey Lee vertelt je tijdens deze Look & Learn alles over de voordelen van deze nieuwe techniek en geeft natuurlijk een demonstratie. Een echte must voor nagelstylisten die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Over Tracey Lee
Tracey Lee is een freelance nail artist van wereldniveau. Diverse awards en titels heeft zij al op haar naam staan en onlangs heeft zij daar de titel Next Top Nail Artist 2017 van NAILS (Magazine red.) aan toe mogen voegen. Daarnaast is zij een bekende educator en examinator binnen de branche en wordt haar werk regelmatig gepubliceerd. Een top nail artist met hart en liefde voor creëren en inspireren!

Nail Trend watch
Door Tracey Lee

Klanten met veel eisen maar weinig tijd, komt dat je bekend voor? Ontdek dan tijdens deze Look & Learn nieuwe technieken en ideeën om snelle en gemakkelijke salon designs te creëren gebaseerd op de laatste trends van het seizoen. Nail artist Tracey Lee zal tijdens deze Look & Learn verschillende nail art producten en hun toepassingen laten zien, zodat je op een creatieve manier je klanten iets nieuws kan aanbieden zonder uren bezig te zijn en flinke investeringen te moeten maken. Zo komen seizoenskleurencombinaties aan bod, huidige trends als pigmenten, ombre en mixed media, maar ook nail art inspiratie voor in jouw salon. Laat je inspireren en ga vol nieuwe ideeën naar huis na het volgen van deze Look & Learn!

Over Tracey Lee
Tracey Lee is een freelance nail artist van wereldniveau. Diverse awards en titels heeft zij al op haar naam staan en onlangs heeft zij daar de titel Next Top Nail Artist 2017 van NAILS (Magazine red.) aan toe mogen voegen. Daarnaast is zij een bekende educator en examinator binnen de branche en wordt haar werk regelmatig gepubliceerd. Een top nail artist met hart en liefde voor creëren en inspireren!

PEDICURES
Blauwdrukken en voetwratten
Door Antoinette Verweij (Voetcentrum Verweij)

Iedere pedicure kent de term ‘Blauwdrukken’, maar nog niet iedere pedicure past dit toe. Tijdens deze Look & Learn vertelt Antoinette Verweij je meer over de theorie van een blauwdruk, wat de meerwaarde hiervan is en wat er allemaal af te lezen is aan een blauwdruk. Een van de afwijkingen die af te lezen zijn aan een blauwdruk zijn specifieke drukpunten waar voetwratten door kunnen ontstaan. Tijdens deze Look & Learn zal dit verband verder worden toegelicht en zullen ook de verschillende soorten voetwratten evenals behandelmethoden en preventie aan bod komen. Een uitgebreide en leerzame Look & Learn voor de pedicure die meer over dit verband wil leren.

Over Antoinette Verweij
Antoinette Verweij is medisch pedicure, psychosociaal therapeut, verpleegkundige, docent en eigenaar van Voetcentrum Verweij.

Werken met de Omnicut
Door Antoinette Verweij (Voetcentrum Verweij)

Als pedicure krijg je regelmatig, zo niet iedere behandeling, te maken met eelt. In sommige gevallen gaat het om dik en hard eelt waar speciale hulpstukken voor nodig zijn om dit eelt te verwijderen. De omnicut is zo’n hulpstuk. Echter, niet iedere pedicure is bekend of vertrouwd met deze snijfrees. Tijdens deze Look & Learn vertelt Antoinette Verweij wat deze snijfrees doet, waarom en waarvoor je deze kunt gebruiken en hoe je hier mee kan leren werken. Ontdek ook de mogelijkheden tijdens deze Look & Learn werken met de Omnicut.

Over Antoinette Verweij
Antoinette Verweij is medisch pedicure, psychosociaal therapeut, verpleegkundige, docent en eigenaar van Voetcentrum Verweij.

Verdieping freestechnieken
Door Karolien van der Scheer (CT International)

Tijdens de opleiding tot pedicure leer je werken met verschillende frezen en freestechnieken, maar lang niet alle frezen, toepassingen en mogelijkheden komen aan bod. Tijdens deze Look & Learn vertelt Karolien van der Scheer je meer over de verschillende soorten frezen, freestechnieken en toepassingen daarvan. Ze gaat aan de hand van Tungsten frezen dieper in op de verschillende frezen voor de juiste behandeling van Mycose nagels. Ook laat ze aan de hand van foto’s resultaten zien en geeft ze je tips en aanwijzingen voor juist gebruik, hygiëne en onderhoud. Een informatieve én praktische Look & Learn voor pedicures die meer willen leren over verschillende frezen en freestechnieken dan die tijdens de opleiding aan bod zijn gekomen.

Over Karolien van der Scheer
Karolien van der Scheer is oprichter en eigenaar van CT International, een groothandel en leverancier van Beauty & Wellness producten. Daarnaast verzorgt CT International diverse opleidingen en workshops en zijn ze gespecialiseerd op het gebied van pedicurefrezen en instrumenten. Als eerste in Nederland ontwikkelden zij een specifieke workshop op het gebied van Frezen.

ZZP
Beeld- en merkenrecht
Door Els Doornhein (De Vos & Partners Advocaten)

Wees er voorzichtig mee, een mooie foto van het internet halen en die gebruiken op bijvoorbeeld je website of social media. Ook bij het uitkiezen en registreren van je bedrijfsnaam is het belangrijk jezelf goed in te lezen. Neem niet zomaar iets over van een ander, want voordat je het weet ontstaan er problemen ondanks goede bedoelingen. Tijdens deze Look & Learn zal advocaat Els Doornhein in heldere taal uitleggen wat beeld- en merkenrecht precies inhoudt en waar je op moet letten. Zo komen de belangrijkste valkuilen aan bod en ze zal ook ingaan op de vraag hoe je kunt beschermen wat je zelf hebt bedacht en hoe dat zit als je werknemer bent. Een informatieve en interessante Look & Learn waar je na afloop belangrijke kennis rijker bent!

Over Els Doornhein
Els Doornhein werkt al meer dan 22 jaar als advocaat en heeft haar eigen advocatenkantoor in Amsterdam. Daarnaast heeft ze bijna 70 columns geschreven voor o.a. verschillende glossy magazines als Jan, Gooisch, WOTH Magazine en Society World waarin ze het recht op een toegankelijke en niet saaie manier uitlegt.

Slim verkopen
Door Frank Berghuis (Gedachtengoed Opleidingen)

Het mooie van verkopen is..? Verkopen is een vak, maar waarschijnlijk niet jouw vak. Toch verkoop je ook producten of denk je erover om producten naast jouw dienstverlening te verkopen. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten en hoe verkoop je meer of ook daadwerkelijk wat? Ontdek het antwoord tijdens deze Look & Learn onder leiding van Frank Berghuis, opleidingsspecialist voor het MKB en ervaren verkooptrainer voor de uiterlijke verzorging. Leer onder andere het verband tussen communicatie, gedrag en verkoop, ontdek de kunst van het overtuigen en raak enthousiast je hier verder in te ontwikkelen.

Over Frank Berghuis
Frank Berghuis is sinds 2002 eigenaar van Gedachtengoed Opleidingen waar hij opleidingen en trainingen aanbiedt op het gebied van organisatie en individuele ontwikkeling. Zijn ervaring hiervoor heeft hij opgedaan als verkoper, manager en ‘manager van managers’. Nu deelt hij met enthousiasme en overtuiging zijn kennis met anderen en helpt hij kleine ondernemers op weg naar o.a. succesvolle(re) verkoop.

terug naar overzicht